hobbyryttaren.se – Allt du behöver veta om hästar!

Vilka tillbehör måste man ha?

När man skaffar sin egen häst behöver man en hel massa tillbehör. Man kan inte bara gå till en sadelkammare och låna det som behövs. Men vad måste man ha, och finns det några krav på tillbehören?

Finns det några krav på tillbehör till hästar?

Hos Jordbruksverket kan man läsa mer om vad som krävs för att man ska kunna ta hand om hästen på ett bra sätt. Några direkta krav på just vilka tillbehör som krävs finns inte, och inte heller på hur de ska se ut. De tillbehör man har får dock inte skada hästen, och de ska vara anpassade för den häst man har.

Kvalitet eller kvantitet?

När det gäller hästens och stallets tillbehör kan frågan om kvalitet eller kvantitet ofta dyka upp. I regel är det till exempel bra att ha en bra och dyr sadel, istället för flera som passar halvbra. När det däremot kommer till foderhinkar eller hinkar som används till annat kan flera billiga vara att föredra.

Saker som måste finnas i stallet

Till sin häst måste man ha saker som behövs för skötseln. Borstar, hovkrats, täcken, benskydd, grimmor, grimskaft och en hel del annat ingår här. Man måste också ha ett stallapotek med medicin, material för att lägga om sår och liknande. Ska man rida eller köra sin häst krävs också saker för det. Sadel, sele, schabrak och lindor är bara lite av det som krävs. Man behöver inte ha allt, och man kan köpa in saker efterhand.

Hästens foder

Hästens foder är också ett viktigt tillbehör. Foder finns i flera varianter och man måste räkna ut en foderstat just för den häst man har. Är du osäker bör du be någon kunnig i din närhet om hjälp.