hobbyryttaren.se – Allt du behöver veta om hästar!

Välja rätt ridskola

Om man inte vill, har råd eller har kunskapen att ha egen häst kan det vara bra att börja med att rida på ridskola. Här finns det ridgrupper både för nybörjare, mer erfarna och för de personer som har egen häst. Grupperna finns för både barn och vuxna. Dessutom kan man lära sig en hel del teori.

Välj en godkänd ridskola

Hos Ridsportförbundet kan man läsa mer om ridskolor. Man kan också finna förteckningar kring godkända ridskolor som har granskats. På de godkända ridskolorna finns utbildade ridlärare och hästar som lämpar sig för ändamålet. Genom att välja en godkänd ridskola vet du att hästarna tas om hand på rätt sätt, och att du får en korrekt utbildning sett till de stadgar och regler som finns.

Ridskolor med olika typer av hästar

Olika ridskolor kan ha olika typer av hästar. Vissa har bara hästar av en ras, andra har både ponnyer och stora hästar, vissa specialiserar sig på körning. Genom att prova på ridskolan innan du skriver in dig, samt genom att hälsa på ser du vilken inriktning den ridskola du är på har. Du kan med fördel också prata med ridlärarna och se om de kan lägga upp ett bra schema för din kunskapsgrad.