hobbyryttaren.se – Allt du behöver veta om hästar!

Åk på ridsemester i Frankrike

Har du alltid drömt om att få kombinera dina två största intressen – ridning och resor runt om i världen? Då kan en ridsemester vara det som passar dig bäst. Idag anordnas temaresor till platser över hela världen, där länder som Island, Spanien och Frankrike är som mest populära.

Har du aldrig åkt på ridsemester tidigare kommer du helt klart att få en mycket ny och spännande upplevelse. Enkelt förklarat kan man säga att en ridsemester är en nischad resa där hästar och ridning står i fokus. Majoriteten av din vistelse i landet kommer alltså att spenderas på hästryggen, samtidigt som du får uppleva allt från vacker natur till slott, olivlundar och fruktträdgårdar.

Frankrikes bästa ridsemestrar

Är det Frankrike som du är intresserad av att besöka finns det många fina temaresor som anordnas. Du kan även köpa ett vackert hus i Frankrike när du ändå befinner dig på plats, t.ex. som semesterbostad till framtiden eller för att hyra ut under de perioder som du själv inte vistas i landet. Hos Mowido får du hjälp att hitta enastående hus i många olika länder och får mäklarhjälp vid både köp och försäljning. Tveka inte att kolla deras hemsida när du vill köpa hus i Frankrike.

Här nedan listar vi några av Frankrikes bästa platser för ridsemestrar. Kom ihåg att boka din semester från ett professionellt och seriöst företag för att inte bli lurad.

  • Bordeaux
  • Loire
  • Provence
  • Lot Valley
  • Aquitaine
  • Sidobre
  • Occitanien

Vad kostar en ridsemester?

Priset för en ridsemester kan variera väldigt kraftigt. Därför är det omöjligt att säga vad just du kommer få betala. Räkna med ett fullständigt pris på 10.000-20.000 kronor per person. I priset ingår vanligtvis flygbiljett, boende, tillgång till häst och mat.