hobbyryttaren.se – Allt du behöver veta om hästar!

Ta kontroll över vattenförbrukningen i stallet

Att ha stall och hästar kräver allt från kunskap till resurser och de flesta har mobilen full med allt från akutnummer till veterinären till tränare och leverantörer. Dock är det lätt att glömma det mest fundamentala av allt – tillgången till bra vatten tillika varmvatten.

Idag används ofta solceller på våra hästanläggningar. Detta kan spara på uppvärmningskostnaderna och göra allmän rengöring enklare.

Anlita en rörmokare till anläggningen

För stora anläggningar med toaletter, spolplatser och träningspooler är det givet att ha dedikerade rörmokare. För ett litet stall kan det dock lätt glömmas tills den dagen det inte fungerar.

Norr om Stockholm är en av landets mest hästtäta områden. Här får många hjälp av Clas fixare rörmokare i Vallentuna som med sin långa erfarenhet snabbt kan både råda vid plannering samt lösa akuta situationer. Fri tillgång till rent vatten är viktigare än vad många tror.

Mjukt och hårt vatten

Det är lätt att tro att en öm rygg bara kan bero på träning. Hårt vatten överbelastar njurarna och gör hästen öm över ländryggen. Ofta smyger det sig på till följd av gamla rör och ändringar i grundvattnet. Filtrering och rörbyten behövs ibland även i gamla stallbyggnader.

Att dra in automatiserade vattenkoppar ärockså populärt. Detta kan göras även till närliggande hagar. Detsamma gäller nya och smartare sätt att bevattna underlag. Rensning är även det vanligt förekommande behov i stall.