hobbyryttaren.se – Allt du behöver veta om hästar!

Presenttips till hästar och ryttare

Både ryttare och hästar fyller år och vill ha presenter. Det finns många presenter att ge till hästintresserade personer, både till dem själva och deras hästar.

Hitta presenten online

Bästa stället att köpa hästrelaterade presenter är på Hestbolaget. Där hittar du både saker för Islandsridning, hästsport, hästar och ryttare. Om du ska ge bort en present till en ryttare kan du alltid satsa på en mugg eller skål av Lena Furberg, med antingen Mulle eller en snyggt ritad häst. Hela Hästsverige har koll på Lena Furberg och du kan lugnt ge bort en mugg med Mulle till en vuxen person. Mulle är liksom en del av hästsporten i vårt avlånga land. Sommartid kommer många hästar att uppskatta något slags mygg- och flugskydd. Det finns också speciellt hästgodis som du kan köpa. Kan vara roligt att få ge till favorithästen på födelsedagen. Alla ryttare behöver ett par extra ridvantar, eftersom de lätt slits eller tappas bort. Gå in på Hestbolaget och köp presenter och allt du behöver inom hästsport till både hästar och ryttare.

Fira hästen

Det finns två bemärkelsedagar att fira för och med en häst: födelsedag och dagen som ni träffades, särskilt om det är din egen häst. Du kan ju så klart också fira hästarna i stallet bara för att det är roligt och en anledning att ställa till med fest. Uppskattat av de andra ryttarna i stallet. Det bästa som du kan ge en häst är god omvårdnad och motion, så att göra en längre utflykt är både roligt och hälsosamt för hästen. Du kan också skapa en hästtårta med knäckebröd, äpple och morötter. Nyttig och supergod för hästar och ponnyer. Ska du fira hästen är det också trevligt att samtidigt fika något gott själv tillsammans med vännerna i stallet.

Fira ryttaren

Om du äger en häst och har en kompis som fyller år som är hästlös kan du bjuda på en ridtur. Garanterat mycket uppskattat. För ryttare utan häst betyder det mycket att få rida utanför ridskolan och att få lite mer frihet när de rider. Om möjligt gör ni en längre tur tillsammans med en skön fikapaus. Är födelsedagsbarnet hästägare eller fodervärd? Då kan du överraska med att mocka boxen. Sopa stallet och ställ eventuellt iordning ett par hinder om du vet att personen planerar hoppträna. Slå också in ett par fina ridvantar eller en mugg designad av Lena Furberg i ett fint paket, och glöm inte tårta.