hobbyryttaren.se – Allt du behöver veta om hästar!

Så kan du göra stallet mer hemtrevligt

Många hästägare spenderar flera timmar i stallet varje dag. Det är mycket som ska göras som hästägare. Till exempel behöver hästarna utfodras, stallet behöver mockas och det finns alltid något att göra.

Det finns några saker som du kan göra för att göra stallet mer hemtrevligt. Du kan till exempel plantera blommor från Florea längs med stallväggen. Det ger ett trevligt och avslappnat intryck på vår och sommar. Stallet får även mer karaktär och blommor och växter gynnar även den biologiska mångfalden. Det finns blommor som insekter och bin gillar extra mycket.

Viktigt att hjälpa den biologiska mångfalden

På senare år har antalet pollinerande insekter blivit allt färre, mycket på grund av att det saknats växter och blommor. För att förbättra den biologiska mångfalden rekommenderas det att plantera växter och blommor. Vid stall brukar det oftast finnas ytor eller övergivna ängar som kan fungera bra för insekter.

Positiv påverkan på människor

Blommor och växter har inte bara en positiv påverkan på insekter utan även på människor. Hästar och stallmiljö har även det visat sig ha positiv inverkan på människors hälsa. I stallet träffar både unga och gamla nya kompisar. Det är en plats som för många är en fristad där de kan koppla bort vardagen. Då kan det vara lite extra kul att göra stallet hemtrevligt för både hästar och människor.