hobbyryttaren.se – Allt du behöver veta om hästar!

Köp cementblandare och bygga ditt drömstall

Det är helt möjligt att bygga eget stall om du bor på landet och har nog med utrymme. Det är härligt att ha eget stall för hästarna, egna redskap och maskiner.

Köp cementblandare

Om du håller på med hästar är cementblandare sällan nummer ett på din inköpslista, men det är väldigt smart att ha en egen cementblandare. Du använder den när du ska bygga ditt stall, för att få ett billigt och mycket hållfast stallgolv. Naturligtvis kan du också använda den när du ska bygga garage eller bygga ut huset. Det bästa är att ha en traktordriven cementblandare. Har du eget stall är det i allmänhet praktiskt och skönt att ha en traktor. När du inte använder din cementblandare kan du hyra ut den och tjäna pengar. Gå in på Kellfri där du köper en traktordriven cementblandare för att bygga ditt drömstall.

Bygga häststall

Att bygga ett stall är lättare sagt än gjort, men det är väl värt mödan. Då får du stallet precis som du vill ha det. Många gånger kan det också vara klokare att bygga nytt än att försöka bygga om en äldre byggnad. Ska du renovera en byggnad är golvet, ett nytt fräscht cementgolv, bland det första som du ska satsa på.

Om du ska bygga nytt behöver du en ritning. Du kan köpa färdiga ritningar online eller så ritar du själv och ber en snickare eller byggnadsingenjör kolla och förbättra ritningen. Det är viktigt att du utgår från Jordbruksverkets regler. När du planerar ditt stall kan det också vara smart att tänka långsiktigt. Istället för att bara bygga stall för två hästar kan det vara bättre att bygga för fyra-sex hästar, om du tror att det finns hästägare som skulle vilja stalla upp sina hästar hos dig. Så får du även inkomst på din hobby. Förutom att ha koll på Jordbruksverkets regler måste du ansöka om bygglov. Gör allting i tid.

Boxar och sadelkammare

När du ska bygga ett stall vill du både ha boxar och en sadelkammare. Du behöver naturligtvis inte ha en stor sadelkammare, men sadlar, träns och andra hästsaker kommer att hålla mycket bättre om de får ligga i ett varmare rum. Förutom att du själv kommer att uppskatta att ha en varm sadelkammare att värma dig i. Ska du bygga ett större stall kan du rentav se till att du kan ha en stol och kaffebryggare där inne.

Förr i tiden var det vanligt att ha höskulle ovanpå stallet, men idag är det vanligare att ha höet i en byggnad bredvid eller i en utbyggnad till stallet. Tänk igenom hur du ska hantera höet. Kommer du använda hösilagebollar eller löst hö? Tänk långsiktigt. Även om du inte slår eget hö idag, så kan det vara något du vill göra i framtiden för att spara pengar. Särskilt om du har en traktor. Då kan det vara klokt att du bygga en hölada med ett bra cementgolv.

Hästarna behöver också hagar. Gärna en hage nära stallet för höst, vinter och vår, och en stor hage för sommaren. Om du gillar att hålla på med hoppning och dressyr är det också smart att ha en paddock.